skip to Main Content

Kostume løb i Aalborg

indexHar du lyst at prøve kræfter med en lidt mere alternativ og sjov form for spot? Så overvej det store kostume løb der afholdes i Aalborg i slutningen af Maj, i forbindelse med det store Aalborg Karneval. Her vil et par tusinde voksne og unge atter deltage i det populære karnevals løb, som kort og godt går ud på at deltagerne stiller op udklædt i forskellige typer af kostumer, og så gælder det ellers om at fuldføre distancerne på enten 3×2000 m stafet, eller et Børneløb på 1×1000 m. Eneste krav er at man er tilmeldt og at man kommer i ført kostumer. Hvad man så vælger af udklædning er helt op til en selv. Man kan så evt. gøre det mere eller mindre svært ved at vælge et kostume som også er godt at løbe i. Løbet afholdes Onsdag d. 20. Maj 17.00 – 21.00 og er bestemt noget som kan anbefales. Jeg havde selv fornøjelsen sidste år, hvor jeg kom iklædt et tyroler kostume, og det kan ikke helt anbefales. Sådan et par lederhosen, og en alpehue er ikke det bedste udgangspunkt for et sådant løb. Dog havde jeg i dagens anledning valgt at droppe træskoene, selvom jeg vil mene jeg er i ok form, så havde det nok alligevel være at skue lidt for højt op for handikappet. Det blev ikke til nogen top placering, men det var nu heller ikke målet. I år bliver det nok en lidt mere praktisk form for udklædning. Så et standard pirat eller cowboy kostume, kunne det måske godt blive til. Ellers er vi et par stykker som syntes det kunne være rigtigt sjovt at komme i en eller anden form for halloween kostumer, som f.eks. zombier, hekse eller mumier. Mumien tror jeg nu heller ikke er særlig praktisk, men der i mod er det helt sikkert en rigtig sjov udklædning at stille op i.

3 dage efter det store karnevalsløb, så kommer selve karnevallet. Har man heller ikke prøvet det før, så er det også en begivenhed som man bør overveje. Det behøver ikke være dyrt at deltage, faktisk så kan du få et kostume eller simpel udklædning til under 100 kroner, f.eks. inde på den lokale butik karnevalsshoppen.dk, hvor de har lidt af hvert, og til en ganske fornuftig pris. Her kan man så være lidt smart og slå to fluer med et smæk. Find et kostume som kan bruges til både det nye kostume løb, men også til selve karnevallet. Aalborg karneval er en af de største begivenheder her i Danmark, og bestemt ikke grunden. Folk fra hele verden kommer til Aalborg den weekend, udelukkende for at tage del i karnevallet og opleve en stemning som man ikke finder mange steder.

Personligt syntes jeg det er en rigtig god ide at få lidt mere sport og motion ind i en begivenhed som Aalborg karneval. Jeg så gerne at flere lignende events, lærte lidt af dette.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.