skip to Main Content

Airtrack den ultimative gymnastik måtte

Kan du lide at lave vejrmøller, kraftspring, flikflag eller måske en baglæns salto, så er en Airtrack den perfekte gymnastikmåtte for dit. Fordelen ved en air track måtte, er at den giver et sikkert underlag så du ikke slår dig, hvis du skulle fejle i en øvelse, men alt efter model, giver den også et god ekstra bounce. Det betyder at man ofte kan få 30-60% ekstra højde på sine spring, uden at det føles som man bruger en trampolin.
Så til de små som lige er kommet i gang med gymnastik kan en Airtrack Mini på 3 meter være lige den hjælp der skal til for at kunne lave et fuldt kraftspring på en sikker måde. Derudover en god måde at komme hurtig i gang med en sundt sport på.

Airtrack hjemme

Eller hvad med en billig Airtrack til haven? Et sjovt og gavnligt legeredskab til børnene, hvor de kan øge alle de forskellige spring og på den måde blive en bedre gymnast. Som mange af os ved, så kan det sværeste være starten. Kan man ikke lave et kraftspring, en baglæns salto eller en flikflag så kan det hurtigt blive kedeligt at øve gymnastik. Men en Airtrack hjemme, bliver det hurtigt meget sjovere og man vil opleve der skal meget mindre til før man lykkes med sine tricks. Dette gør at træningen både bliver nemmere men også langt sjovere for de unge.

Airtrack modeller

Der findes en del forskellige airtrack modeller, alt fra mini på lidt over 2 meter, som er god til lige at komme i gang med, til en 8 meter Airtrack Talent Trainer, som giver ekstra god bounce til de mere seriøse gymnaster og muligheder for en lang række øvelser, som ellers ikke ville være mulige. Men for de fleste, som har en smule træning vil en 3 meter Airtrack trainer fra danske Gymplay ApS være en glimrende løsning. Du kan få et smart Airtrack kit på tilbud som indeholder springboard, gymnastikmåtten og en landing mat. Du kan læse mere om denne model her på Airtrack Tilbud

Hvorfor bruge en gymnastikmåtte

Den vigtigste grund til at mange bruger en gymnastikmåtte, er så de ikke slår sig når de falder. Når man laver gymnastiske øvelser, kan man ikke undgå at der sker fejl en gang i mellem, og en gymnastik måtte, er trodsalt blødere end en græsplæne eller et tæppe. Det alene er bestemt en god grund til at benytte en gymnastik måtte.

Sådan ser den rigtige airtrack ud med tilbehør
Den anden grund til at bruge en sådan air track måtte, er at du hurtigere vil kunne lære de forskellige spring og øvelser. Dette er med til at fastholde interessen og gøre at barnet syntes det er sjovt og spændende.

Læs også: Hvilke fordele er der ved en Airtrack?

Den 3. grund til at overveje en Airtrack måtte, er mulighederne for at kunne lave nogle vilde trick som man normalt ikke vil kunne lave på en almindelig gymnastikmåtte. Forstil dig at få 60% ekstra højde på dine spring og de muligheder dette giver. Disse 3 grunde gør at flere og flere vælger at investere i en Airtrack, enten for at udvikle sig som gymnast, for hurtigere at komme i gang, eller bare fordi den er virkelig sjov at bruge. Langt de fleste som benytter Airtracks hjemme i haven, er ganske almindelige børn og unge som ikke har den helt store gymnastik erfaring. Med Airtracken er chancen for at lære de mange sjove spring dog betydelige højere end på en hvilken som helst anden gymnastikmåtte. Denne ekstra højde, og fart, er hvad det gør Airtracktræningen til noget helt specielt og sjovt. Netop det med at det er sjovt er så vigtig en ting når vi snakker unge og træning. Det er med til at fastholde motivationen og gøre at de gider gøre noget ved træningen.

Som du kan se, så kan en Airtrack gymnastik måtte være et super redskab til at tage din gymnastik træning til helt nye højder. Se nogle af de mange spændende modeller hos Danske Gymplay, eller kik på et par af deres træningsvidoer.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.