skip to Main Content

Bæreseler og motion

Sport og fitness med børnTid til at komme med på moden og få en god bæresele til dig og din baby? Bæreseler er noget af det mest trendy, når vi taler babyudstyr. Mere populært end de klassiske barnevogne, autostole eller børnesenge. Men hvordan kan det nu være? Da du selv var barn, var en bæresele jo ikke noget ret mange benyttede. Kan du ikke vælge den rigtige type sele, så læs nogle af de mange bæreseler test, som er på nettet.
Nogle af de mere moderne bæreseler, er faktisk direkte lavet, så du har mulighed for at dyrke visse former for sport, mens du bære rundt på dit barn. Noget som er med til at gøre at rigtig mange elsker at bruge disse her bæreseler.

En af grundene, er at få er ved at få øjnene op for, hvor effektive bæreselen faktisk kan være. Når du bære rundt på dit barn i en bære sele, så har du jo armene fri til alt muligt andet. Du kan gå en tur og samtidig få barnet til at falde til ro, og få lidt motion, noget som der ellers kan være svært at finde tid til. Du kan gå rundt og lave forskellige ting i hjemmet, mens du bære rundt på dit barn. Du kan benytte den når du er ude og handle ind i byen, mange steder kan det jo være svært at komme til, med en stor klodset barnevogn. Så som du kan se, så er der jo mange praktiske grunde til at man bør benytte en bæresele.

løb i skov med bæresele købt i en webshop

Hvornår kan man bruge en bæresele?

De fleste populære bæreseler, kan benyttes når dit barn er omkring 4.3kg. Dog kan du også købe specielle babybæreseler, som hovedsageligt er til det helt små, og derfor heller ikke kan benyttes i lige så lang tid, som en almindelige bære sele. Men til mange af de større mærker, som f.eks. Babybjørn eller Ergobaby, kan du købe en babyindsats, som er en indsats du sætter ind i bæreselen, og dermed kan benytte den nærmest fra dit barn er født. Den gør pladsen i selen lidt mindre, og giver samtidig den ekstra støtte til en nyføds hoved, noget som de lidt større seler mangler. Og vi ved jo alle, at man ikke kan have et barn som ikke kan støtte hoved selv, i en normal bæresele.

Alternativt kan man i starten, vælge at benytte en slynge eller strækvikle i stedet. Især en vikle kan være et rigtigt godt redskab til en nyfødt. Det er dog ikke alle som bryder sig om at gå med en vikle, da den jo er noget anderledes end en bæresele. Bare det at du har mulighed for at dyrke lidt motion, mens du bære rundt på dit barn, gør måske at det ikke er nødvendigt med forskellige slankekure eller Nupo diæter. Husk at kost og diæt ikke altid giver optimale resultater uden motion og træning. F.eks. på en af de nye Berg trampoliner, som er blevet ekstrem populære her i 2024. Vi danskere er faktisk blevet ret vilde med at have en Berg trampolin i haven.

Valg af trampolin til haven

Bæreseler giver bedre kontakt med dit barn

En helt anden fordel ved at benytte disse bære seler, er at du kommer meget tættere på dit barn. Du vil jo normalt ikke bære rundt på dit barn 20-30 minutter af gangen i armenene. Men i en god bæresele som f.eks. en Ergobaby 360 four position, eller Childhome, er dette ikke noget problem. Dette er godt for et lille barn, da det bedre kan se og ”tale” med sin mor. Det er også godt for moren, da hun bedre lærer at forstå sit barns signaler. Mange undersøgelser viser nemlig, at forældre der ofte benytter bæreselen, bliver tættere knyttet til deres barn i barnets første leveår. Derudover ligger dit barn også rigtig behageligt i en sådan sele, da det mindre en del hel del, om den måde barnet lå på inden det blev født. Dette giver en større tryghed for dit barn, end hvis det ligger i en børneseng, vugge eller barnevogn. For mange er dette hovedgrunden til at vælge babybæresler.

Ergo sports bæreseler til babyer

Du er med på moden

At gå med sit barn i en bæresele, er blevet ret moderne, og ved at gøre dette, er du også en del af moden. For blot 10 år siden, så man måske lidt underligt på de mødre eller fædre som bar rundt på deres barn i en sådan sele. Nu om dage er det helt normalt, og med en smart sele, så er man pludseligt en af de smarte forældre. Bæreseler er her i 2024 stadig populære, men slet ikke i samme grad som for blot 2-3 år siden.

Som du nok kan se i denne artikel, så er der faktisk mange gode grunde til at man i det mindste bør overveje bæreseler. Ikke kun for din egen skyld, men også for barnets. Og med den rigtige model som f.eks. Ergobaby Performance, vil du også kunne dyrke sport, mens du bære rundt på din baby. Så bliver det jo ikke meget bedre. Så er der heller ikke længere nogen undskyldning til at skippe træningen.
Man skulle dog tro af denne trend med bæresele ville stige og stige, men faktisk ser det lidt ud til at trenden er nedadgående, og færre og færre faktisk benytter sig af bæreseler til deres små.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.