skip to Main Content

Ure og smykker i et motions center

Smykker og ure fra Rosendahl watches -billig halskæder, armbånd og ringeFlere og flere benytter ting som ure og smykker i et motionscenter, noget som mange af os som er seriøse med trænings, nogle gange syntes godt kan være lige lidt for meget.
I følge en ny undersøgelse lavet af Rosendahl Watches, så er der sket en større stigning af folk som vælger at benytte sig af smykker eller ure, når de træner. Rosendahl watches lavede deres undersøgelse her midt i 2015 og lavede et tjek i flere af de større centre på Sjælland og Fyn. De har tidligere lavet lignende undersøgelser i 2013 og 2012. Har vidste det sig at der faktisk var en stigning på over 15% af folk der bar større og løse smykker i form af halskæder, øreringe, armbånd og finger ringe når de trænede. Det vil sige at der ikke var tale om mindre ringe, som f.eks. en vielses ring, eller mindre øreringe. Ser vi på antallet af folk der havde deres ur på når de trænede, så var der en stigning på hele 22% i forhold til 2012. En del af denne stigning kan forklares med at flere vælger at bruge et af de nye smartwatches eller anden form for sportsure til deres træning. Selvom det måske kan virke ganske fornuftigt at træne hold træning eller styrketræning med et pulsur, så ser vi stadig en del eksempler på at disse ure (og smykker for den sags skyld) ofte bliver ødelagte under træning. Der har endda været flere eksempler på folk der har klaget til centeret, når de fik deres store øreringe eller armbånd ødelagte under træning. Så beder man også selv om det, hvis du spørger mig.

Hvorfor du ikke skal bruge smykker til træning

  • Du er der for at træne, ikke for at se smart ud!
  • Du risikere at komme hænge fast i maskinerne med dine smykker
  • Du risikere at få stjålet dine smykker under omklædning
  • Det risikere at smykket eller uret bliver ødelagt under træning

Hvad er så acceptabelt til træning?

Skal man smide alt hvad der hedder ure og smykker når man så træner? Nej ikke nødvendigvis, ved man at man udelukkende skal stå på en step maskine eller et løbebånd, så er der jo intet i vejen med at bære at ur, f.eks. et ekstern pulsur til at tracke sin træning. Men jeg ville nok alligevel vælge at fjerne hvad der hedder læse armbånd, halskæder og andre større smykker, som kunne komme til at hænge fast i noget, eller virke direkte generende under træning. F.eks. er det ikke særlig sjovt når man i 20 minutter har mærket sin 400 gram tunge halskæder klaske frem og tilbage mod brystet, eller at ens ørering flagre til side og side mens man træner hårdt.

Fitness og sport - find det bedste fitnessudstyr til gymnastik her

Hvad kan vi gøre for at komme problemet med smykker og ure til livs?

Kan vi selv gøre noget for at undgår at alle unger efterhånden møder op i et center fuld og bling og et dyrt Rolex ur på armen? Tja man kunne jo sætte skilte op med brug af ure og smykker forbudt, men i realiteten ville det være svært at skildre mellem de forskellige typer som er acceptable og dem som ikke er. Så det handler nok mere om at dem med lidt mere erfaring, skal være lidt bedre til at “træne” og irettesætte de yngre fra en tidlig alder, og på den måde komme problemet til livs.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.