skip to Main Content

Klatreudstyr til klatring

imagesKlatring er efterhånden gået hen og blevet en ret stor sport her i Danmark. Men hvad kræver det for at kunne komme i gang med at klatre? Hvilke slags klatreudstyr eller klatregrej skal man ud og investere i? For at kunne besvare dette spørgsmål, er vi nød til først at se lidt nærmere på de forskellige discipliner inden for klatring.

Sportsklatring

Sportsklatring kan være klatring ude, på klipper og skændte, men her i Danmark foregår det meste sports klatring på kunstige klatrevægge. Hvad enten man dyrker denne sport ude i naturen eller på en klatrevæg, så kræver den reb og klatresele. Det betyder også at man altid minimum skal være 2, en som klatre og en til at styre selen.
Heldigvis har vi har i Danmark nogle rigtig gode klatrevægge, f.eks. den over 20 meter høje klatrevæg inde i Nordkraft, Aalborg. Denne klatrevæg er lavet af det lokale firma Abekatten, som har specialiseret sig i klatrevægge og som levere denne slags projekter til hele landet. Du kan se flere eksempler på deres klatrevægge inde på abekatten.dk samt hvad der er brug for inden for klatreudstyr, klatreseler og faldunderlag.

Bouldering

Klatring inden for bouldering foregår ofte på store sten, ofte er de her i Danmark kunstige, men i Sverige og Norge er det mest på rigtige sten. Til Bouldering behøver man ikke noget specielt klatreudstyr, men et par gode sko er nok det som kommer tættest på.

Ud over disse to som er de største discipliner inden for klatring, så er der også masser af andre under discipliner som f.eks. Traditionel klatring eller bjergbestigning. Disse kræver dog en del specielt klatreudstyr og ikke mindst en hel del træning. Visse typer af klatring kan også klares selvom man har en lille baby. Jeg har set mødre klatre rundt på en mindre klatrevæg med en baby i sin bæresele. Personligt syntes jeg det virkede lidt sygt, men de skulle sigende være ret sikre disse her
I mange fitness centre har man nemlig mulighed for at bruge alt det her udstyr så meget, som man nu engang vil. Og det vil også mange gange være muligt for dig at få en personlig træner tilknyttet, så du kan lære nogle af de øvelser, som vil gavne dig mest. Hvis du gerne vil have faste lår og en stram mave, så er det jo fjollet at træne lægmuskler og arme. Så få en personlig træner på, som kan hjælpe dig i gang, og brug så centerets udstyr til at starte med, inden du køber dit eget.

klatring, klatrevæg og klatreudstyr når det er bedst.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.