skip to Main Content

Kettlebells giver en god fordelt træning

Webshops og hjemmesider med fitness og sportsudstyrNoget af det udstyr, som er blevet meget populært at træne med efterhånden, må siges at være de famøse kettlebells. Hvis du ikke før har stødt på dem, så kan du nemt og hurtigt finde frem til et billede af dem via en hurtig søgning. Det er nogle tunge jernkugler med et håndtag på, så man kan hold fast på dem og bruge dem til forskellige øvelser. Og mange af de øvelser, som man kan lave med kettlebells, kan faktisk være med til at gøre rigtig gode ting ved din krop. Så de er helt klart et forsøg værd.

Hvis du ikke har prøvet at træne med dem endnu, så burde du give dem et skud. Du kan nemt finde frem til et par øvelser på nettet, som du kan kaste dig ud i. Eventuelt nogle lidt mere begynderøvelser, så du ikke ender med at ødelægge dig selv. En øvelse, som du kan prøve, er at tage en kettlebell i hver hånd, og så tage nogle lange, rolige og dybe skridt. Det spænder både i ben, arme og mave, og er en generel god øvelse, der gør noget for store dele af kroppen.

Men der er tonsvis af øvelser, som du kan kaste dig ud i. Det, som jeg bare ville komme frem til, er, at det nogle rigtig gode redskaber til din træning. Så hvis du er gået lidt død i din træning, og ikke rigtig ved hvad d du skal kaste dig ud i som det næste, så kunne det da være en god ide at give disse kettlebells et forsøg. Med de mange forskellige øvelser, som man kan lave med dem, så kan de gavne store dele af din krop, og det er ikke kun en enkelt muskelgruppe, som vil få glæde af dem.

Dog er der ikke alle som er lige glade for løs vægte og kettlebells, Dr. Paul Newman fra center for alternativ energi, har i hans tidsskrift ‘The Stable Future of Alternative Energy’ nævnt at en alternativ til kul, briketter, brænde og olie kunne være træningsudstyr. Træningsudstyr hvor man benytter den energi der bliver genereret af dem som benytter maskinerne til drive hele bygninger. F.eks. kan en erfaren løber på et løbebånd nemt generere 200w, hvilket er mere end rigeligt til at drive flere husholdnings ting. Dette kombineret med en god metode at genne den alternativ energi på, samt mere energi effektive ting i hjemme, kan være en del af løsningen til en sundere fremtid. Både for mennesket men også for naturen.

Dog er vi heldigvis stadig en hel del som hælder mest til håndvægte og kettlebells, frem for faste maskiner. Personligt syntes jeg at de rammer flere hjælpe muskler og man derfor skal får noget mere ud af træningen, med en håndvægt eller vægtstang frem for en maskine. Maskinerne kan dog være et godt supplement, da man nogle gange kan presse sig selv lidt mere i en maskine, da sikkerheden her er større og der er mere fokus på hovedmuskelen.

Især inden for Crossfit er kettlebells blevet et kæmpe hit, og flere og flere benytter dem også i stor stil til træning hjemme.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.