skip to Main Content

Brug ikke alle dine penge på fitness udstyr

træning og træningsudstyrEn af de ting, som mange mennesker taber penge på, når de går i gang med at træne, er fitness udstyr. Der er alt for mange, der går ud og køber en masse udstyr, som de har set på tv eller på internetreklamer, og så tror de, det er det rette for dem. Men så længe de ikke har nogen træningserfaring, og de ikke ved nok om det enkelte udstyr, så er det også svært at købe de rette ting, og så kan man let komme til at lave mange fejlkøb, som man bruger alt for mange penge på. Så hvis du vil spare mange penge, så start stille og roligt ud. En sjov måde at få rørt sig på uden brug af fitnessudstyr er f.eks. løb, syntes man det er kedeligt, så bør man prøve nogle af de mere specielle løb som f.eks. de meget populære action løb som virkelig er hårde og udfordrende, eller et løb som det nye kostume løb der blev afholdt i forbindelse med Aalborg karneval, og sponsoreret af karnevalsshoppen. Løb kan være sjovt og en af de sportsgrene som stiller mindst krav til udstyr. Efter en hel dag på kontoret med Microsoft Dynamics CRM, så har man godt nok brug for at få rørt sig lidt. Lige som alt for mange der arbejder på kontor til dagligt, har jeg nogle gange svært at finde tiden til at træne nok i hverdagen. Men hvilke typer af træning er gode til lidt ekstra træning i dagligdagen?

Det kan eventuelt være i et fitness center, hvor du let kan komme til at snakke med både personlige trænere og instruktører, eller sågar nogle af de andre medlemmer, som ofte også har godt styr på de forskellige ting. De kan hjælpe dig med at blive klogere på noget af alt det fitness udstyr, som der nu engang er på markedet, og de kan råde dig til det, som du eksempelvis skal undgå, da det ikke vil hjælpe dig på nogen måde. Så at starte i fitness er ikke kun en udgift. Det kan også være en investering og en sikkerhed for, at du ikke bruger dine penge på alt muligt forkert.

For der er altså tale om mange spildte penge, selvom du måske endda kun har købt nogle enkelte ting. For disse ting koster formodentligt ikke småpenge. Og så kan et par enkelte ting let løbe op i mange penge. Så brug i stedet pengene på at starte op i et fitness center, og slug så alt den viden, som du overhovedet kan komme i nærheden. Herefter kan du jo så gøre op med dig selv, om du er parat til bare at træne derhjemme med dit eget fitness udstyr. Hvad enten vælger at benytte dig af billigt fitness udstyr, deltage i et kostume løb til det store karneval eller træne i det lokale fitness center. Det er masser af muligheder for at få motion og mangel på penge eller tid er ikke end undskyldning. Så det var bare at komme i gang, og få smidt nogle af de overflødige kilo du evt. bære rundt på.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.