skip to Main Content

Fitness og klatrevægge

Prøv kræfter med en bouldervæg en anderledes form for træning

Her sidste uge så vi nærmere på hvordan man kunne fylde en container som træning via nedrivning af huset – gamle artikel om nedrivning og træning. Her i denne uge tager vi et kig på en af de hurtigste voksende træningsformer herhjemme, nemlig klatring. Klatring forgår oftest her i Danmark på en special klatrevægge eller bouldervæg. Det svenske firma abekatten.se har specialiseret sig i opbygning af disse Boulder bouldervægge, og sælger til hele Europa. Så står i og mangler en Boulder bouldervæg eller klatrevæg. Bouldering er lidt anderledes end en normal klatrevæg, da de oftest kun er 4-5 meter høje, så her vil det ikke give så meget mening at klatre lige op til toppen. I stedet er de rigtig gode til at øve forskellige teknikker, og få et godt kendskab til klatring generelt.

klatrevægge og fitness

Hvad er en klatrevæg? Kort sat er det en betonvæg, hvor i der er påsat eller støbt nogle specielle greb til hænder og fødder, som gør det muligt at klatre rundt på væggen. Du kan finde mere information om præcis hvad en klatrevæg er her på google docs – hvad er en klatrevæg?.

Umiddelbart lyder det jo ret nemt at klatre op af en sådan væg, men mange klatrevægge er rigtigt svære at bestige og kræver en del øvelse. Det gode ved en sådan tur, er at det sætter store krav til både ens fysik, teknik og motorik. Faktisk så er klatre en glimmerende sport som træner hele kroppen, og kan derfor være et godt alternativ eller supplement til almindeligt fitness.

boulder klatrevägg  - en sjov form for klatring for børn og voksne.

Er klatring for alle?

Med mindre man har et handikap som forhindre en i at klatre, kan nærmest alle få glæde af klatring. Både børn og voksne. Det er en rigtig sjov sport, så er man ved at køre lidt træt i de samme øvelser i hjemmet eller fitness centret, så kan evt. overveje en tur til nærmeste klatrevæg og se om det ikke var noget man syntes var sjovt.
Har man ikke lige en klatrevæg om hjørnet er der også mange steder små og større bouldervægge som også sagtens kan bruges. En boulder klaettervæg, virker for mange måske ikke helt så “farlig” som en 30 meter høj klatrevæg, men den kan sagtens være lige så udfordrende for mange.
Så faktisk kan en klatretur være en sjov familie begivenhed, som alle får glæde af. Men det er nu altid en god ide at træne lidt på en klatrevæg inden du tager afsted.

Gør dig selv og din familie en tjeneste og find den nærmeste klatrevæg eller bouldervæg og tag ud og prøv en sjov og anderledes trænings oplevelse. Jeg er sikker på at det ikke vil blive en engang fornøjelse.

Her er en lille video jeg selv elsker med forskellige eksempler på klatring.Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.