skip to Main Content

Skal jeg overveje kosttilskud?

billige træpillerDet er efterhånden blevet meget populært at benytte sig af kosttilskud, og der er også rigtig mange mennesker, som har tabt sig utroligt meget ved kun at indtage kosttilskud igennem en længere periode. Der er også rigtig mange der tager kosttilskud fordi de syntes det er mere “environmentally friendly” end meget af det færdiglavet mad man kan købe i butikkerne. Mange køber store mænger piller og pulver i håb om at opnå den perfekte krop. Her skal man selvfølgelig tænke, at det er for godt til at være sandt. Det kan jeg helt sikkert godt forstå, og det var jeg da også selv for ikke så længe siden. Men så var der pludselig en af mine gode venner, som prøvede denne metode af, og han tabte sig faktisk utrolig meget i løbet af en kort periode. Vores sundhed er vigtig for os, derfor er det også vigtigt at vi bruger de rigtige typer af kosttilskud, for nok motion, og bruger de rigtige hud pleje og renseprodukter som f.eks. Vichy.

Så kan man så begynde at diskutere, om det er sundt kun at benytte sig af kosttilskud, men resultaterne var der jo. Og der er jo mange, der benytter sig af kosttilskud i forvejen, og det er ikke blevet ulovligt eller forbudt på nogen måde herhjemme. Så det er altså en fuldt ud lovlig metode, hvor du ikke skal gå og være bange for, hvad der sker med din krop. Min kammerat var også ret skeptisk i starten, men han prøvede sig frem, og det hjalp ham altså til at tabe sig 20kg i løbet af de fire første måneder, hvor han prøvede kuren. For mange kan det også være svært at se forskellen på lovlige piller og ulovlig, mange er tilbøjelig til at slå det hele over en kam.

Trampolin og Airtrack træning til hjemmetOm det helt videnskabeligt er sundt at benytte sig af, det skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke er videnskabsmand på nogen måde, eller har nogle videnskabelige beviser for, at det virker. Jeg har bare set, hvad det kunne gøre ved min kammerat, og det er det eneste, som jeg har at basere det på. Det er jeg dog også fortrøstningsfuld ved, da jeg har set, at det rent faktisk virker. Det er ikke noget hokus pokus, som man ser så tit i reklamer eller lignende. Det er dog heller ikke raketvidenskab på nogen måde.

Tabe sig med kosttilskud

Måden, som han har tabt sig på ved at benytte sig af kosttilskud, er ved kun at spise disse tilskud hver eneste dag. Dertil har han så drukket en masse vand, og på den måde har han tabt sig en masse kilo i løbet af ganske kort tid. Noget, som man ellers ikke skulle tro var muligt. Jeg tror primært, at han benyttede sig af proteinpulver, som han drak via sådan nogle shakes, som man selv kan blande sammen. Det drak han hver dag, både til morgenmaden, til frokosten samt til aftensmad. Og på den måde har han altså tabt 20 kg på fire måneder. Noget som for de fleste vil være nærmest umulig med træning alene. Så en god kombination af træning, kost og kosttilskud er nødvendigt for at opnå maksimal vægttab.

Jeg ved ikke, om jeg selv har mod på at gå i gang med denne kur, da jeg tror, at det er svært at smide al anden mad ud af sit liv sådan. Men selvfølgelig, man er nødsaget til at ofre noget, hvis man gerne vil tabe sig. Det er ikke bare en dans på roser at tabe sig en masse kilo, men det lyder næsten sådan, når man kan gøre det uden træning og kun via kosttilskud. På et eller andet tidspunkt kan det godt være, at jeg må se at få prøvet kuren, så jeg har mine egne data at kunne basere det på.
Generelt gælder det jo bare om at spise færre kalorier end jeg forbrænder, for at opnå et vægt tab, men da jeg hører til de mange som ikke gider det besvær med at tælle kalorier, så er det betydeligt nemmere med kosttilskud.

Her forklarer end af vor tids store guruer inden for helse og kosttilskud lidt mere om hvad man skal spise og ikke spise.Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.