skip to Main Content

Sundhed og helse – Vichy for hudens sundhed

Sundhed er mere end blot fitness og motion. Det er også hvad kost du spiser, hvilke typer af kosttilskud du indtager. Hvor meget søvn man får, og kvaliteten af denne. Sundhed bliver også påvirket af din mentale tilstand, og faktorer som stress og depression kan også være med til at påvirke din fysiske sundhed. Men sundhed er meget mere end det, det er også hvilken luft du indånder, f.eks. er det jo mere sundt at bo ude på landet, fremfor i byerne.
En helt anden type sundhed som mange måske ikke lige tænker over, er hvilke shampoo du bruger, hvilken sæbe du renser dine hænder og hud i, og hvilke creme du smøre huden ind i. Denne sidste type er lige præcis hvad vi vil se lidt nærmere på her i dag, og grunden til at jeg har valgt at tage udgangspunkt i et pleje produkt som Vichy. Grunden til at jeg har valgt Vichy, frem for en almindelige sæbe eller fugtighedscreme, er at de gør rigtigt meget ud af at være så mild og skånsom for huden som muligt. Og samtidig minimere brugen af skadelige stoffer, som man finder i mange andre typer af creme, shampooer og sæbe.

Hvorfor bruge Vichy?

Derfor skal du bruge vichy solcreme og natcreme fra YourHealthHvorfor skal man bruge et produkt som Vichy, frem for f.eks. L’oreal, Beauté Pacifique, Nivea eller et af de mange andre mærker der findes? I over 30 år har Vichy samarbejdet med forskellige dermatologer og hudlæger, for et fremstille en serie af produkter som kan bruges af alle. Både spædbørn, unge, voksne og de ældre. Folk med alle hudtyper. For at kunne gøre dette, har man været meget omhyggelig med, for det første at udvælge nogle ingredienser som har den rigtige positive effekt på huden. For det andet at udvælge nogle ingredienser som på måde er skadelige for huden eller helbredet. Enten alene, eller i kombination med nogle af de andre ingredienser.
Det sidste er en typisk fejl, man ofte ser i forskellige tilsvarende produkter. At man sammensætter en række ingredienser, som alene ikke har den helt store betydning, i de mængder de bruges i. Men når de kombineres med andre, har de helt anden effekt, som evt. kan være skadelig for ens sundhed. Et eksempel på dette er syntetisk Musk, som mange tilsætter for at give en bestemt duft til deres produkter. Alene er produktet temmelig uskyldigt, men det har efterfølgende vist sig at det kan øge den skadelige effekt af visse typer af hormon forstyrrende stoffer. Det er bl.a. en af de ting som Vichy prøver at undgå. Dette er også en af grundene til at vi lige nu, ser masser af Vichy reklamer på de forskellige apoteker.

Brug for mere motion efter din fødsel? Med bæreseler kan du gå eller løbe med dit barn, på en nem og behagelig måde. Se mere om bæreseler og motion her på – Få mere motion efter du er blevet mor eller far

Decubal

Et andet tilsvarende produkt, i en noget billigere prisklasse er Decubal. Her er produkter som Decubal Lipid Cream og Decubal Original Clinic Cream temmelig populære, da de også er ekstrem skånsomme mod hud og hår. Kvaliteten er efter min mening ikke helt så god som vi ser hos Vichy, eller La Roche-Posay, og mange af produkterne føles en smule for kliniske for mig. Men vil man ikke smide 200 kroner efter en god fugtighedscreme, så kan en tube Decubal Original Clinic Cream, købes for under 100 kroner. En af grundene til at Decubal er så populært et produkt, er at alle Decubal produkter er helt fri for parfume, farvestoffer og parabener. Især på landets mange plejehjem, er Decubal er meget anvendt produkt. Netop fordi det er så skånsomt for de ældres hud, og pga. den forholdsvis billige pris, for et produkt som dette. Du får selvfølgelig heller ikke samme flotte æske eller beholder, som ved køb af et Vichy produkt, eller samme duft. Faktisk ser Decubal ret klinisk ud til sammenligning.

Tænk over hvad du udsætter din hud for

Er det så sundere helt at lade være at smøre sig ind i creme og lotion? Nej bestemt ikke, men hvis du dagligt bruger en creme eller sæbe, som indeholder evt. skadelige stoffer, så risikere du efter en årrække at udvikle eksem, dårlig sæd kvalitet eller andre sundhedsproblemer. Så man bare lidt op i sundhed og helse, så bør man bruge lidt tid på at sætte sig ind i hvad ens rense og plejeprodukter indeholder, og så holde sig helt fra dem som forbrugerstyrelsen fraråder.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.