skip to Main Content

Løbetræning om vinteren

Armbånd til mobil - LedEr du typen som elsker at løbe ude men som mange andre begynder at miste lysten når det bliver mørkt og koldt ude? Fortvivl ikke, det er stadig rigtig gode muligt for at løbetræne selv om vinteren er over os – som med alt andet kræver det blot det rigtige træningsudstyr. Men hvad skal der så til for at igen kunne nyde at løbe ude? Lad os se på nogle af de ting som er vigtige for dig som gerne vil fortsætte med Danmarks mest benyttede træningsform.

Udstyr til løbetræning om vinteren

Om foråret og sommeren kræver det ikke meget at komme ud og løbe en tur, en T-shirt, et par shorts eller løbebukser og nogle gode sko og du er klar til at komme af sted. Om vinteren begynder det at blive lidt mere besværligt, men lad os ligge ud med at se lidt nærmere på hvilke træningsudstyr som du bør overveje at bruge til din vinter løbetræning.

trænings udstyr til løbetræning om vinteren

Varmt løbetøj

Selvom du får varmen når du løber, kan det stadig være rigtig koldt på denne tid af året. Især de første 10 minutter inden kroppen er varmet godt op, eller hvis tempoet aldrig rigtig kommet helt op. Typisk vil være nok med et par gode løbebukser, en varm løbejakke som er åndbar og selvfølgelig nogle gode nye løbesko. Især skoene er vigtige her om vinteren, ikke på grund af kulden, men på grund af de gerne skal kunne klar at løbe over et fortorv med lidt sne eller is på. Så her stilles der større krav til sålen, så den nedslidte sål du har på de sko du har brugt hele året er sandsynligvis ikke det mest optimale valg til vinter løb.

Hue og handsker

Et løbepandebånd eller hue er utrolig behagelig at løbe med i det kolde vejr. Det samme gælder for løbehandsker. Her er det ofte en god ide at få nogle som du også kan bruge på din mobiltelefon, hvis du er typen som løber med den. Både hue og handsker gør en kæmpe forskel på de dage hvor det evt. blæser eller småregner. Det er med til at gøre løbeturen meget mere behagelig og dermed hjælper med at holde motivationen. Lige som med løbetøjet, sørg for at få noget som kroppen kan ånde igennem, så de ikke er gennemblødt af sved efter en halv time.

Husk reflekser

En vigtig detalje til løb om vinteren (eller om aftenen generelt) er at huske reflekser, f.eks. en løbe vest med refleks, eller løbejakke, bukser med reflekser. Da det tidligt bliver mørkt er det vigtigt at du kan ses i trafikken.
Bruger du et armbind til din mobiltelefon, fås disse også med refleks, og på nogle modeller også led lys som gør dig ekstra nem at se på de mærke dage.

Læs også: Populære former for udetræning

Hold dig til dit løbeskema

Man risikere meget nemt at miste motivationen til løb om vinteren. Selvom det hjælper rigtig meget, hvis du har det rigtige løbetøj, så er det en god ide at holde sig til dit løbeskema. Også selvom det små regner, sner eller blot at bidende koldt ude. Misser du en enkelt gang, er det ikke noget problem, men misser du 2-3 gange, så er chancen stor for at du ikke kommer i gang igen.

Pulsure og løbeure

En anden ting som kan hjælpe med at holde motivationen oppe er løbeure.
Brug af pulsure, løbeure og den slags gadgets som kan bruges til at tracke din performance, er også altid et godt hjælpe middel til at sørge for du overholder din træningsplan. Rigtige mange af os, elsker at måle vores forbedringer inden for træning, hvad enten det er løb, styrketræning eller Yoga. Og her kan løbeure være en stor hjælp til at måle din fremgang eller blot hvor meget du får trænet hver uge. Selv et almindelig stopur, som blot måler hvor længe du er om at løbe din faste rute er bedre end intet.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.