skip to Main Content

Brug din krop som fitness udstyr

Brug din krop til træning
En af de ting, som er begyndt at blive mere og mere populært, er at træne med sin egen kropsvægt. Der er blandt andet kommet en helt ny trend, der går under navnet Freeletics, hvor det handler om at bruge sin egen kropsvægt og gratis træningsredskaber i naturen. De løfter sig selv, løber, laver englehop og squad øvelser samt meget, meget mere. Og ved at kigge på nogle af de resultater, som de formår at lave, så kan man altså let se, det rent faktisk virker. Og det virker endda i stor grad og på kort tid.

Selvfølgelig er det ikke noget magisk hokus pokus. Kernen i det hele er hård og koncentreret træning. Og det er det i alt, lige meget hvad du gør for at komme i form eller styrke dig. Giver du den ikke en skalle til træning, så kan det være ligegyldigt at dukke op overhovedet. Så selvom du vælger at bruge din egen krop som fitness udstyr, så skal der altså stadig pukles, indtil du ikke kan mere. Det er kun den måde hvorpå, man kan få de resultater, som man gerne vil have. Så det kræver stadig en enorm selvdisciplin at gøre det på den måde.

Men til gengæld er det gratis at bruge sin egen krop til at træne med, og det kan godt være lokkende for nogle, som ikke har lyst til at kaste mange penge efter avanceret fitness udstyr. Så hvis du er en af dem, så er det da bare i gang med at træne. Du har din krop lige ved hånden, så der er ikke nogen grund til at udskyde det. Og så håber jeg ellers bare, at du ender med en krop og et resultat, som du er glad for og kan være stolt af. Du kan også vælge at få installeret motionsudstyr i dit hjem og bruge det, evt. i kombination med din krop.

Brug fitness udstyr i hjemmet
Der er efterhånden kommet rigtig meget fitness udstyr på markedet, og noget af det må siges at være bedre end andet. Faktisk er det nogle af de mest basale ting, der kan give dig og din krop allermest. Selvom det kan være sjovt med store maskiner og smarte tingester, så kan det altså være sådan noget som medicinbolde, kettlebells og din egen kropsvægt, som kan give dig mest. Og heldigvis er det også de ting, som er nemmest at anskaffe sig og have i sit eget hjem. Så hvis du gerne vil lave hjemmetræning, så kan nogle af de her ting anbefales.

Selvfølgelig er der mange, der går i fitness center hver eneste dag. Men det er altså slet ikke den eneste måde at tabe sig på eller komme i form. Det kan man sagtens gøre derhjemme, hvor det jo kan være oplagt at lave styrketræning med nogle af de træningsremedier, som jeg nævnte herover, og dertil lægge en løbetur engang imellem, så du også får rørt dig og får pulsen lidt op. Så hvis du ikke har lyst til at gå i fitness centeret, men stadig gerne vil træne, så er det altså muligt at gøre det selv.

Og hvis du ikke har så mange penge til at kaste efter fitness udstyr her og nu, så kan du jo starte med at træne med din egen krop og de ting, du lige har til rådighed. Hvis du har en trappe, så kan du bruge den til at steppe på. Har du bare noget tungt, så kan du lave udholdenhedstræning med det. Derudover kan du jo så tilføje mave- og armbøjninger, som vi efterhånden alle sammen godt ved, hvad er. Så der er masser af ting, som du sagtens kan begynde på at lave derhjemme. Selv uden at investere i dyrt motionudstyr til hjemmetræning.

På den måde kan du spare en masse penge til dit motionscenter, og du vil ofte få trænet mere, end hvis du var medlem af et center, da det er betydeligt nemmere lige at komme ind og træne, hvis det er i dit eget hjem, frem for at skulle klæde om, finde pung kørekort, sætte hår og alt det inden man skal ud af døren. Faktisk viser de fleste undersøgelser at man er 20% mere tilbøjelig til at få trænet, hvis man har et motionscenter eller motionsrum i hjemmet, frem for at skulle benytte et fitness center.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.