skip to Main Content

Find det rette fitnessudstyr

Fitness udstyr til hjemmet eller havenHvis du skal i gang med at træne, så er det en god ide, hvis du finder det helt rette fitnessudstyr. Gør du ikke det , så kan du nemlig gå hen og få en masse alvorlige og seriøse skader, som tager flere uger eller sågar måneder at komme af med igen. Dette gælder hvad enten du har købt en ny Airtrack eller trampolin. Så er det en bedre ide at investere i det helt rette udstyr fra starten af, så du på et tidspunkt ikke skal sidde og bruge tid på at komme dig over en dum skade, du har fået, grundet for dårligt eller for billigt udstyr. Vælger du et kendt mærke som Nike, Adidas, Hummel, GymPlay eller Reebok, så er kvaliteten som regel i orden, men du betaler så også det ekstra for det. Det svare lidt til at man skal bygge et hegn om sin virksomhed. Vælger man et billigt hegn, så er bygningen i det mindste indhegnet, men det vil næppe holde tyven ud. Det samme gælder for træningsudstyr, selv det helt billige kan ofte bruges, men du opnår sjældent samme resultat, som hvis du benytter noget i en god kvalitet.

Så det er vigtigt, at man aldrig går ned på udstyr. Specielt ikke når det kommer til træning. Man kan få så meget forskelligt udstyr, og det hele svinger så meget i kvalitet. Så du skal virkelig sørge for at gøre dit hjemmearbejde ordentligt, inden du kaster dig ud i at købe en masse fitnessudstyr, som man kan komme mere til skade ved at bruge, end det rent faktisk gavner dig. Så gør dig selv og din krop den tjeneste, at du ikke går ned på udstyr, som du skal bruge til at træne med. Det er meget vigtigt, at du følger dette råd.

Og det bedste sted at få gode råd om fitnessudstyr er helt klart nede i dit lokale fitnesscenter. Så smut derned en dag, og se om du ikke kan fange en af trænerne, som du lige kan snakke lidt med. Alternativet kunne eksempelvis være at snakke med ham eller hende, der står bag disken, når du kommer ind i centeret. Udnyt at vedkommende står der, og begynd at brug den viden, som du får ud af sådan en samtale. Så kan du være sikker på, at du ikke kommer på glatis, når du skal ud og have nyt udstyr. Så køber du noget stort som et træningscenter til hjemmet, en dyr trampolin eller Airtrack, så er det altid godt at få lidt professionel rådgivning inden du køber.

Spar ikke på dit fitnessudstyr

Hvis der er et sted, hvor du ikke skal spare penge, når du skal i gang med at træne, hvad end du skal tabe dig eller have store muskler, så er det virkelig på dit udstyr. Der er så mange mennesker, der fået så mange forskellige og farlige skader, fordi de har sparet på udstyret og ikke har fået det perfekte, som er det bedste at bruge. Og det kan man kun klandre sig selv for, for det er en selv, der har valgt at spare på udstyret, og så kan man altså risikerer at få sådanne skader.

Hvad enten du køber en smart ny Airtrack eller en trampolin til haven eller hjemmet, så kan det sjældent betale sig at vælge de billige modeller. Det kan godt være de er sjove og brugbare i starten, men hurtigt vil du begynde at opdage at i modsætning til billigt fitnessudstyr så er disse slet ikke lige så brugbare. Men en god Airtrack, eller trampolin for den sags skyld, får du ekstra højde god højde på dine spring og du får en bedre gang træning. Det er jo ikke noget værre end at gå ned på udstyret.

Læs også Derfor bør du overveje en Air Track til haven

Dog siger jeg ikke, at man ikke kan gå ud og købe brugt fitnessudstyr, for det virker fuldt ud lige så godt, som alt det nye gør. Du skal ikke bruge flere millioner på dit udstyr. Så længe du har det rette udstyr, så er det fuldstændig lige meget, om du har det nyeste eller en ældre model. Bare det er den rigtige model, så burde du ikke gå helt galt i byen. Det tør jeg næsten godt garantere dig. Dog er det vigtigt, at du bruger det på den korrekte måde, da det ellers ikke hjælper at have noget udstyr, hvis man ikke kan finde ud af at bruge det.

Billigt fitness udstyr til hjemmet

Og hvis du ikke selv har forstand på alt det forskellige fitnessudstyr, så kan det helt klart være en god ide at samarbejde med en, der er uddannet indenfor det felt. En som har en god viden omkring det hele, og en som ved hvad han snakker om. Så kan du nemlig være sikker på, at du får den helt rette vejledning i at finde det bedste udstyr, som passer til lige netop dig og den træning, som du gerne vil lave. Gør det, og du er nået langt.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.