skip to Main Content

Træningsudstyr

Airtrack og gymnastik - beskyt dit træningsudstyr best muligt.Jeg er nok ikke den eneste person her i landet, der har set tonsvis af de her tvshop reklamer, som farer henover skærmen hver eneste morgen, når sportskanalerne ikke har noget bedre at sende på det tidspunkt. Der bliver man fodret med smukke mennesker, der træner på så fantastiske maskiner, der udretter nogle utrolige resultater, samtidig med at den person, der benytter sig af det pågældende træningsudstyr, ikke fortrækker en mine i ansigtet, men som stadig har så stort et smil på, at det halve kunne være nok til at overbevise en. Spørgsmålet er bare, om disse maskiner virker, eller om det er det rene svindel.

For man har jo før hørt historier om folk, der har købt de her bælter, der ved at vibrere kan give faste baller, faste lår eller en fast mave. Og hver gang har man kun hørt historier fra folk, som har fået stød af dem, og ikke nogle resultater af nogen art. Men jeg er heller ikke interesseret i sådan noget udstyr, hvor man ikke selv skal lave noget, som langt de fleste danskere jo gerne vil have. Jeg vil gerne svede, det har jeg ikke noget imod. Men hvordan er alt deres andet træningsudstyr så?

For mange kunne det f.eks. være en Airtrack til hjemmet eller til have. Disse moderne Airtracks er den ultimate gymnastik måtte, og er man til sport og gymnastik så kan det være et rigtig sjovt stykke gymnastik redskab. Der er rigtig mange fordele ved at bruge en Airtrack, også selvom man ikke dyrker gymnastik men blot fitness, parkour, cheerleading eller kampsport.

Læs også: Airtracks fordele

For der kan vel ikke være så meget hokus pokus ved deres normale mavebøjningsmaskiner eller andre former for simpelt teknik. Det kan godt være, at de mennesker, der benytter sig af dem i reklamen, måske lige har et alt for stort smil på, i forhold til det de laver, men selve maskineriet er vel egentlig godt nok, selvom det kommer fra en tvshop. Jeg har aldrig før købt noget fra en tvshop, men noget af det de sælger må vel fungere. Ellers ville de vel ikke stadig kunne få forretningen til at køre rundt. Eller lever de bare af de mennesker, der gerne vil have den nemme løsning?

Jeg træner dagligt, men det består mest af at løbe mig en tur, eller lige at smide mig på gulvet og tage nogle armbøjninger eller mavebøjninger. Jeg har ikke noget af alt det der professionelle udstyr, som så mange andre har derhjemme. Lige nu er grunden nok, at jeg ikke rigtig har noget plads til det. Jeg bor i en toværelses lejlighed med min kæreste, og så er der altså bare ikke særlig meget plads til at have en masse udstyr stående rundt omkring, som man kun får brugt engang imellem.

Men jeg kunne da godt tænke mig noget træningsudstyr, som måske bare ikke fylder lige så meget, som en ny konditionscykel ville gøre, eller en romaskine for den sags skyld. Jeg kunne godt tænke mig noget, som måske kunne være med til at gøre mine mavebøjninger bedre, da jeg ikke rigtig føler, at jeg laver dem korrekt. Hvis der fandtes sådan noget udstyr, så ville jeg da helt sikkert overveje at købe det på et eller andet tidspunkt, hvis jeg skulle få råd til det. For det er også vigtigt, at prisen er til at betale, når man nu engang er studerende, som jeg er.
Så er der bare ikke særlig mange penge til at gå ud og købe dyrt og fint træningsudstyr for. Og jeg har ikke rigtig nogen bekendte, som ligger inde med noget, jeg bare lige kan låne eller overtage. Og det med at købe det over DBA er ikke lige noget for mig, da jeg før at blevet snydt vedrørende andre køb derinde. Men hvis der findes en produktserie af en eller anden art, der laver billigt udstyr til hjemmet, og som ikke fylder særlig meget, så kunne jeg da godt være fristet til at lægge min bestilling hos dem.

Airtrack i blå fra Gymplay

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.