skip to Main Content

Træning hjemme i haven – hvilket træningsudstyr kræver det?

Mange gider ikke den transporttid frem og tilbage til et træningscenter, stå i kø til maskinerne, eller bruge 40 minutter på at cykle til fodboldstræning. I stedet vælger flere og flere at fokusere på træning hjemme i sin stue eller i sin have. Men hvad kan du lige træne hjemme i haven og hvad kræver det for at komme i gang. Vi ser her nærmere på nogle af de mere populære træningsformer som folk ofte dyrker hjemme i haven.

gymnastik og airtrack træning ude i din have

Trampolin træning

Det at spring rundt på en trampolin er ikke alene sjovt, det er også sundt for kroppen. Når du springer trampoliner træner du både muskler og kondition på en skånsom måde, der sjældent føre til overbelastningsskader.
Denne træningsform henvender sig hovedsageligt til de lidt yngre, også selvom mange ændre syntes det er sjovt at hoppe lidt på trampolinen, så er det som regel ikke noget de kommer til at gøre fast.
Overvejer du at anskaffe en trampolin til haven, så overvej en kvalitets model og ikke en af de helt billige. Der er stor forskel på sikkerhed, ydelse og kvalitet når vi snakker den billige model fra Jem og Fix og en Berg trampolin. Så min anbefaling vil være at brug lidt ekstra på at få noget i god kvalitet, du vil opleve at børnene kommer til at bruge den mere og ikke så hurtigt bliver træt af den.

Læs også: Hvordan virker en Airtrack?

Airtrack træning

Har du børn som elsker spring, gymnastik eller at tumle rundt, så kunne en Airtrack måske være det helt rigtige stykke træningsudstyr til dem. En Airtrack gymnastikmåtte er ideel til flere forskellige former for træning i haven. Det er også noget som børnene som regel elsker at bruge, enten alene eller sammen med deres venner. Så syntes du dit barn bruger for meget tid foran computeren eller deres mobiltelefon, så overvej at anskaf en oppustelig Airtrack til din have. Sørg bare for at find en størrelse som passer til barnets niveau og som giver plads til lidt udvikling fremover. Eller evt. køb en mindre 3 meter som er en fin begynder størrelse, og efterfølgende køb endnu en 3 meter når dit niveau er højere. Mange Airtracks kan nemlig kobles sammen, og give samme effect som en større model.

Gymnastik/Yoga træning

Du kan her vælge at bruge barnets Airtrack som vi lige nævnet, eller anskaffe dig en billig træningsmåtte/Yogamåtte og lave lidt træning på den ude i haven. Hvad enten det er Yoga, Pilates eller gymnastik, så er det helt sikkert sundt for dine muskler og led. En nem måde lige at få flettet lidt træning ind i en travl hverdag. Så bestemt noget der kan anbefales til både mænd og kvinder. Det smarte her, er at hvis vejret ikke lige er til ude træning, så kan du fint flytte træningen indenfor i stuen og stadig få lavet lidt.

Styrketræning

Nogle vælger også at lave deres helt eget udendørsmotion center. Der findes masser af træningsmaskiner eller DIY træningsredskaber som du fint kan bruge til at lave et simpelt motionscenter ude i din have. Og har du først prøvet det vil du opleve at det faktisk er noget sjovere at træne hjemme i haven frem for nede i det lokale center. Ingen kø, du vælger selv musikken, og bare det at træne styrketræning ude er ret fedt. Med mindre du selv vælger at lave dine træningsmaskiner, så kan det dog være lidt dyrt at få lavet sit eget træningscenter. Selv løs vægte er efterhånden blevet temmelig dyre at købe. Derfor er det også helt oplagt at man vælger at gøre det lidt mere primitivt, det vil som regel også passe bedre ind i haven. De fine og dyre maskiner passer bedst i et indendørs center og ikke ude i en have, også selvom det er et overdækket område.

Læs også: Fordele ved at træne udenfor

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.