skip to Main Content

Fitness handsker

Mange sportsgrene kræver at deltagen holder fast et stykke udstyr. Udstyr kan omfatte cykel håndtag, hest tøjlerne, ketcher håndtag, golfkøller, baseball-bats eller vægtstænger. Trænings handsker bliver designet til at rumme den gribende eller holde bevægelse for at øge den faktiske træning og beskytter atletens hænder. Der er mange typer af fitness handsker til at passe den faktiske motion eller træning.

Fitness handsker til mænd og kvinder

Motionister kan risikere træthed eller skader, når de skal holde fast i eller greb noget i for lange perioder. Mange mennesker har svedige hænder, især i midten af en gang energisk træning, fitness handsker forhindre glid og mistet greb på udstyr. Nogle motionister udvikle hård hud og hård hudområder på hænderne efter løfte af tunge vægte eller bare holde udstyr i samme position i flere timer. Fitness handsker beskytter hænderne mod disse oplevelser. De også beskytter hånden fra vibrationer når udstyret kommer i kontakt med en bold eller hård overflade.

Tøj til fitness

Udover fitness handsker, så er der faktisk en hel del sjove muligheder når der kommer til tøj inden for træning. Flere af os har mange forskellige typer af fitness og træningstøj. Der er de klassiske fitness tøj, men nogle gange er det også meget sjovt at tage noget lidt alternativt på.

fitness handsker til kvinder

Fitness handsker fås i fuld-finger og kort-finger versioner. Fuld-finger udøvelsen handsker dække hele hånden. De arbejder for at skabe en antimikrobiel barriere mellem brugerens hud og udstyr, og de har polstring til at forebygge vabler og hård hud. Kort-finger handsker tillade fingrene udsættes, og de har som regel padding på tommelfingeren og palme områder at undgå hård hud eller blærer. Mennesker, der har brug for beskyttelse, men ønsker deres hænder til at ånde i varme temperaturer bruger disse typer handsker.

fitness handsker til mænd

Baseball og softball spillere, golfspillere, gartnere, tennisspillere, squash spillere og hesteryg ryttere bære typisk fuld-finger Trænings handsker. Vægtløftere og bodybuildere bære normalt korte-finger handsker. Motorcyklister og cykel ryttere kan bære begge typer af handsker, afhængigt af situationen. I varmt vejr, plejer de at bære kort-finger handsker. I koldt vejr eller når de cykler gennem ujævnt terræn med grene og torne, bærer de typisk fuld-finger handsker.

Mange producenter og sports udstyr virksomheder gøre og sælge kvinders og mænds fitness handsker. Kvinders handsker er normalt mindre end mænds handsker og er designet til kortere og tyndere hænder. Billige handsker generelt er lavet af spandex eller nylon, og de giver normalt kun en lille beskyttende lag af stof mellem hænderne og udstyr. Dyre fitness handsker er ofte vandtæt og normalt er lavet af fåreskind læder eller neopren. De indeholder også typisk geler og specielle polstring til at forbedre greb og komfort.

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.