skip to Main Content

Brugt airtrack – Skal du købe ny eller brugte Airtracks?

Brugte Airtracks til hjemmetDu står og skal bruge en Airtrack til dit barn, men skal du købe en brugt model eller er det bedre at købe en helt ny? Der kan være fordele og ulemper ved begge dele, så lad os se lidt nærmere på hvornår det bedst kan betale sig at købe en ny eller om det er bedre at spare lidt penge på at købe en brugt Airtrack. Airtracks falder jo desværre ikke ind under kategorien billigt fitnessudstyr da prisen på disse ofte ligger over 2.000 kroner.

Brugte Airtracks

Du har lavet en Google søgning på brugt Airtrack sælges – og vil gerne spare lidt pengene, da en ny Air track jo kan være temmelig dyr. Ved at købe en brugt Airtrack på sider som Den Blå Avis eller Gul og Gratis kan du ofte spare 20-30% i forhold til ny pris.
Men hvad skal du være opmærksom på når du køber brugte Airtracks?

Læs også: Hvilke Airtracks skal du vælge?

Holder den luften?

Det vigtigste du skal sikre dig ved køb af en brugt Air track, er at den kan holde luften. Der er flere eksempler på at folk har købt en næsten ny Airtrack gymnastikmåtte og efterfølgende måtte konstatere at ventilen ikke slutter tæt nok, eller at der er et mikro hul i Airtracken, så den langsomt taber luften.
Netop det at sikre dig at den er tæt, er rigtig svært når du køber brugt. Har kan du sikre dig en smule bedre hvis du køber som stadig har lidt fabriks garanti.

Er den slidt eller i god stand?

Hvis Airtracken bliver flittigt brugt og uden underlagt, så risikere du hurtigt at den bliver lidt slidt at se på. Ofte er dette blot kosmetisk og har ikke nogen betydning på performance eller holdbarhed. Men de fleste vil nu helst have en pæn Airtrack liggende ude i haven. Her kan du heldigvis ofte hurtigt vurdere ud fra billederne i hvilken stand Airtracken er.

Læs også: Mere info om Airtracks

Er det et kendt mærke?

En anden ting du bør undersøge når du køber brugte Airtrack, er om det er fra et kendt mærke som Airtrack Factory, Gymnashop, GymPlay, Airtrack Nordic eller et mindre ukendt brand. Køber du i et af de kendte mærker, så holder den bedre prisen ved gensalg end hvis du køber i ukendt mærke. Air tracks fra de større mærker er som regel også i bedre kvalitet, så du kan forvente de holder længere og har sandsynligvis også bedre ydelse når du bruger den.

Typisk giver det god mening at købe en brugt Airtrack hvis du er lidt i tvivl om det overhoved er noget dit barn gider at bruge og gerne lige ved teste det lidt af. Eller hvis du ved at barnet hurtigt vil vokse fra en 3 meter model i takt med at han eller hun bliver ældre og mere dygtig til gymnastik eller fitness.

Fordele ved en Air track gymnastikmåtte

Ny Airtrack

Der er også en del fordele ved at købe en helt ny Air track frem for en brugt model. Det med at pakke en helt ny ud som stadig lugter af plastik og kommer i en fin kasse er noget helt særlig. Men det alene er jo næppe grund nok til at betale 20% ekstra for Airtracken.
Nej grunden til at du køber en ny, er at du ved den virker og hvis ikke så er der returret på den. At du får en model som ikke er slidt på nogen måde og som med stor sandsynlig har en længere levetid end en brugt Airtrack har. Er du lidt i tvivl om dit barn kommer til at bruge Airtracken mere end de første par dage, så kan en brugt model være et fint sted at starte ud. Der er ingen grund til at smide 4.000 efter en ny Air track – hvis du ikke helt tror på at det er noget han eller hun kommer til at bruge masser af tid på.

Hvad så når barnet bliver for stor eller dygtig til Airtracken?

En af grundene til at mange køber de brugte modeller, er at i takt med at dit barn vokser eller bliver bedre, så begynder en 3 eller 4 meter model på et tidspunkt at føles lidt for kort. Og så vælger mange af udskifte den til at længere Airtrack.
Men på nogle af modellerne som f.eks. dem fra GymPlay, har du mulighed til at enten sætte 2 Airtracks sammen med en Velcro conenctor og på den måde øge længden, eller forlænge din Air track bane med tilbehør som en Landingmat, incline mat eller et springboard og på den måde opnå større spring længde. Det gør at du vil få glæde af Airtracken i længere tid.

Airtrack mini fra GymPlay til salg

Lotte Nielsen

Lotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og har igennem de sidste 10 år arbejdet med sport og idræt. Hun underviser inden for fitness og yoga og driver bl.a. bloggen Billigt Fitnessudstyr og Alt om Træning.