Hvilken Airtrack til hjemmet?

Har du børn som elsker gymnastik eller tumbling, så kunne en Airtrack til hjemmet eller til haven måske være et oplagt valg til dit barn?
De fleste forældre syntes deres børn bruger for meget tid foran tv’et, ipaden eller med deres mobil i hånden, og en måde at få dem til at røre sig lidt mere på inde, kunne være med en Airtrack til hjemmet. En Air track er en ny type gymnastikmåtte, som fyldes med luft og giver brugeren et ekstra boost når man laver forskellige typer af spring på den. Den kunne typisk se sådan her ud:

Airtrack til hjemmet

Læs også: Hvilke fordele er der ved en Airtrack?

Fordelene ved at bruge en Airtrack

Airtracks er en ting som bliver mere og mere populært, og har du børn som godt kan lide at røre sig, så har de sikkert allerede plaget lidt om at få en af disse smarte Airtracks til hjemmet. Men er det godt træningsudstyr for børn?
Som forældre kunne det faktisk give rigtig god mening at købe en Airtrack som et stykke fitness udstyr til sine børn. De mange gymnastik spring de kan udføre på Airtracken er ikke alene en god måde for dit barn at træne og styrke sine muskler, men det er også godt for barnets motorik og koordination. Ofte bruger dit barn Airtracken sammen med andre børn, så det er også en meget social ting.
Bare 10 minutter på en Airtrack er ofte lige så effektiv som en løbetur på 30 minutter. Det gode ved Air tracks er at hoppeglade børn som regel ikke bliver lige så hurtige træt af en, som de gør med en have trampolin. Airtracks og trampoliner er jo noget af det bedste fitnessudstyr til børn.

Læs også: Airtracks til de hoppeglade

Airtrack i hjemmet

Airtracks kommer i flere forskellige længder, og skal den bruges ind så kræver det at i har lidt plads. Ikke alene skal der være plads til selve Airtracken, men de skal også være plads omkring så dit barn ikke rammer bordkanten eller andre ting når den bruges.
Et spring kan gå galt, og typisk vil man lande på den bløde gymnastikmåtte, men går det lidt vildt for sig, så kan man ramme ved siden af Airtracken, og så er det vigtigt at man ikke rammer ind i noget barnet kan slå sig på.
Så det er vigtigt man har godt med plads i sit hjem til at kunne bruge en Air track.
Har man pladsen, f.eks. til en Airtrack mini på 2.4 eller på 3 meter så giver det en masse flere muligheder, end dem som blot bruger sin Airtrack i haven. Jo længere din gymnastikmåtte er, jo flere forskellige spring kombinationer kan du lave på den, men den bliver også tungere, dyrere og mere besværlig at finde frem og pakke ned. Derudover kan det jo være svært at finde plads til en 6 meter Air-track i de fleste stuer.
Personligt så foretrækker min søn at bruge Airtrackbanen inde i hjemmet for frem for ude i haven. Heldigvis har vi god plads i vores stue til at have en 4 meter model pakket ud, og den nyder han at bruge. Efter vi fik den er der sket store fremgange i hans gymnastik niveau.
Det danske vejr er ikke altid lige optimalt til at spring rundt på Airtracken uden for, og her er det så en fordel at man kan bruge den inde i alt slags vejr. Derfor er der også rigtig mange gymnastiktrænere som anbefaler en Airtrack til hjemmet.

Eksempel på brug af Air track hjemme:
Brug din air track hjemme i stuen